![Havregrynskjeks / Havrekjeks](https://nordligefolk.no/wp-content/uploads/2021/06/IMG_5960.jpeg)
Havrekjeks. Foto: Torun Olsen Wernberg
Havregrynskjeks / Havrekjeks fra Nord-Troms
Disse havrekjeksene er laget etter en gammel oppskrift fra Nord-Troms. I en mer moderne versjon kan de gjerne tilsettes kanel, bær eller frukt. Kjeksene er kjempe gode med ost på. De holder seg lenge i en tett boks.
½ kg havregryn
ca 3 dl melk
2 ss sukker
¼ kg smør
1 ss hjortesalt
1 ts natron
250 gram hvetemel
![HAvregrynskjeks / havrekjeks](https://nordligefolk.no/wp-content/uploads/2021/06/IMG_5906.jpeg)
Kjevle deigen og stikk ut runde havrekjeks. Foto. Torun O. Wernberg
Melka kokes og helles over grynene. Bland alt og arbeid smøret inn til slutt. La deigen stå kjølig ca 2 timer. Kjevle ut og stikk ut runde kjeks. Sett ovnen på 200 grader grader. Stekes gyllen, ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.
![Havrekjeks og kaffe](https://nordligefolk.no/wp-content/uploads/2021/06/IMG_5968.jpeg)
Havrekjeks og kaffe. Foto: Torun O. Wernberg
Oppskriften er hentet fra heftet Mat og tradisjoner i Nord-Troms