
Havrekjeks. Foto: Torun Olsen Wernberg
Havregrynskjeks / Havrekjeks fra Nord-Troms
Disse havrekjeksene er laget etter en gammel oppskrift fra Nord-Troms. I en mer moderne versjon kan de gjerne tilsettes kanel, bær eller frukt. Kjeksene er kjempe gode med ost på. De holder seg lenge i en tett boks.
½ kg havregryn
ca 3 dl melk
2 ss sukker
¼ kg smør
1 ss hjortesalt
1 ts natron
250 gram hvetemel

Kjevle deigen og stikk ut runde havrekjeks. Foto. Torun O. Wernberg
Melka kokes og helles over grynene. Bland alt og arbeid smøret inn til slutt. La deigen stå kjølig ca 2 timer. Kjevle ut og stikk ut runde kjeks. Sett ovnen på 200 grader grader. Stekes gyllen, ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.

Havrekjeks og kaffe. Foto: Torun O. Wernberg
Oppskriften er hentet fra heftet Mat og tradisjoner i Nord-Troms