Bestemors sandkaker
Sandkake er en populær, liten og søt julekake. For mange er det en av de syv sorter. Min bestemor var fra Nordmannvik i Kåfjord. I hennes oppskriftsbok finnes mange søte fristelser. Her er hennes sandkaker.
Av Torun Olsen Wernberg
½ kg margarin
300 g melis
2 egg
Noen sitrondråper
En håndfull grovhakkede, uskoldede mandler
50 g potetmel
750 g hvetemel
Denne oppskriften har den store fordel at kakene slipper formene så lett at ingen behøver å gå i stykker, noe som sandkaker ellers har lett for.
Rør melis og margarin hvitt, tilsett litt mel, de halvpiskede eggene, sitron, hakkede mandler og mel. La deigen hvile litt. Deigen arbeides til den er jevn og trykkes ut i formene. Stekes ved god varme til kakene er gulbrune. (Ca. 180 grader, 15 minutter)
La sandkakene kjøle litt ned i formene. Trykk lett på formene for å løsne kakene. Nyt!
Fyll gjerne kakene med noe godt, f. eks multekrem.